Termoteknik Termo Stel Hata Kodları




F1 Arıza Kodu
Aşırı ısınma problemi.
►► Arıza durumunda; petek ve tesisat vanalarını, kombi su basıncını kontrol etmelisiniz. Vanalar açık vaziyetteyse ve kombi su basıncı da ideal seviyedeyse bu aşamada cihazı arızadan çıkarmak için resetlemek gerekir. Birkaç reset işlemi bazen işe yaramaktadır. Ancak reset işlemi ile de sorunda düzelme olmazsa mutlaka teknik servis yardımı alınmalıdır. Arıza durumu; filtre-tesisat tıkanıklığı gibi durumlara bağlı olabilir. Harici olarak kombide; sensör, kart, pompa, üç yollu vana, eşanjör gibi parçalara bakmak gerekir.
F4 Arıza Kodu
İyonizasyon problemi.
►► Bu gibi durumlarda öncelikle doğalgaz kontrolü yapılmalıdır. Dairede bir gaz kesintisi olabilir veya vanalar kapalı olabilir. Gaz kesintisi yoksa ve vanalar da açık durumdaysa kombide sorun var denilebilir. Bu sorunun servis öncesi giderilmesi amacıyla önce cihazı birkaç kez resetlemek gerekir. Birkaç reset işlemine karşın sorunda düzelme olmazsa başka bir işlem uygulanmadan doğrudan servis yardımı alınmalıdır. Kombide; kart, gaz valfi, iyon-ateşleme elektrodu gibi parçaların ayrıca baca sisteminin kontrol edilmesi gerekir.
F9 Arıza Kodu
Parametreler programlanmış.
►► Muhtemelen cihazın parametre ayarlarına geçilmiş. Bu durumda öncelikle “R” tuşuna basarak cihazı resetlemeyi deneyin. Sorun düzelmezse teknik açıdan müdahale için servis yardımı almalısınız.
FF Arıza Kodu
Donanım/topraklama/işlemci problemi.
►► Bu gibi durumlarda öncelikle R tuşuna basarak cihazı resetlemek gerekir. Reset işlemi ile sorunda düzelme olmazsa servis yardımı almalısınız. Kombi bağlantı kablolarında veya kombi kartında problem olabilir.
F0 Arıza Kodu
Düşük su basınç sorunu.
►► Kombi tesisat basıncı 1 barın altına düştüğü zaman cihaz bu uyarıyı verir ve otomatik bloke konuma geçer. Bu durumda tesisat basıncını yükseltmek gerekir. İşlem tüm kombilerde doldurma musluğu-dolum vanası ile yapılmaktadır. Kombi altına monteli durumda olan doldurma musluğunu sola çevirerek açmalı, su sesi duyduktan sonra basıncı takip etmeli, basınç 1 ile 2 bar arasına geldiğinde parçayı yeniden kapatmalısınız. İşlem bitiminde sorun çözümlenecektir. Ancak işlemi yapamadıysanız, işlemi yaptınız ancak sorun hala devam ediyorsa veya işlemi şu aralar çok sık yapmak durumunda kalıyorsanız bu gibi durumlarda mutlaka servis çağırmalısınız.
F2 Arıza Kodu
Kullanım suyu ntc sensör problemi.
►► Kombi sıcak su devresinde görev alan sensörde, sensör kablo bağlantılarında veya elektronik kartta bir problem olabilir. Bu gibi durumlarda cihaza müdahale etmeden doğrudan teknik servis yardımı almalısınız.
F3 Arıza Kodu
Kalorifer gidiş-dönüş suyu sensörü arızası.
►► Kalorifer devresine ait gidiş ya da dönüş suyu sensöründe problem olabileceğini, sensör kablolarında açık-kısa devre sorunu olabileceğini belirten arıza kodudur. Bu urumda sorun cihazın elektronik kartından kaynaklı da olabilir. Teknik açıdan müdahale ve çözüm için servis yardımı almalısınız.
F5 Arıza Kodu
Baca sıcaklık sensörü kısa veya açık devre problemi.
►► Baca sıcaklık sensöründe, sensör kablo bağlantılarında bir problem olabilir. Bu gibi durumlarda kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir işlem bulunmamaktadır. Arıza tespiti ve müdahalesi için teknik servis yardımı almanız gerekmektedir.
F6 Arıza Kodu
Dış hava sensörü kısa devre veya açık devre problemi.
►► Kombinize monte edilmiş, kombiyi dış ortam sıcaklığına göre çalıştırmakta olan bir sensör takılı ise bu sensörde, sensör kablo bağlantılarında problem söz konusu olabilir. Ancak kombinize takılı böyle bir sensör yoksa bu durumda cihazınızın elektronik sisteminde bir aksaklık olabilir. Cihaza müdahale etmeden doğrudan teknik servis yardımı almalısınız.
F8 Arıza Kodu
Fan, hız aralığı dışına çıkmış durumda.
►► Fan hızı olması gerekenden daha yüksek ise cihaz bu uyarıyı verir. Bu durumda cihazın fanı ile kartını kontrol etmek gerekir. Servis öncesi cihazı birkaç kez resetlemeli, çözüm bulamadığınız durumda mutlaka teknik servis yardımı almalısınız.