Airfel Kombiyi Resetleme




Airfel Digifel Premix Kombiyi Resetleme
►Digifel Premix kombiyi resetlemek için R harfinde olan düğmeyi kullanmanız gerekir. Düğmeye bir kez bastığınız zaman resetleme işlemi yapılmış demektir. Arıza durumlarında cihazı resetlemeniz gerekir. Resetleme uygulaması sonrasında sorun düzelmez ise servis yardımı almalısınız.
Airfel Digifel Duo Kombiyi Resetleme
►Digifel Duo kombiyi resetlemek için 10 numaralı düğmeyi kullanmanız gerekir. Düğmeye bir defa basmanız yeterlidir. Cihaz kapanıp yeniden açılır. Bu anlamda resetleme işlemini sorunsuz yaptığınızı anlayabilirsiniz. Cihaz yalnızca arıza durumlarında resetlenebilir. Resetleme sonrasında arıza çözümlenmiyor ise mutlaka servis yardımı alın.
Airfel Family Cond Kombiyi Resetleme
►Family Cond kombiyi resetlemek için 5 numaralı açma kapama, arızadan çıkarma düğmesini kullanmalısınız. Ekran görüntüsüne bakacak olursak eğer en üst kısımda RESET yazısı yer almaktadır. Böyle bir durumla karşılaştığınız zaman 5 numaralı düğmeye basmanız gerekmektedir. Cihaz kapanıp yeniden açılacaktır. Bir arıza durumu söz konusu ise arıza giderilecektir. Arızanın devam etmesi durumunda da mutlaka servis yardımı alın.
Merhaba şöyle bir sorunum var düğmeyi sıfır konumuna getirdiğim halde kombi kapanacağına daha çok alevleniyor acaba sebebi ne olabilir arıza düğmedemi yada başka ne sebep olabilir
Merhaba Efendim… Hangi düğmeyi “0” konumuna getiriyorsunuz? Öncelikle bu durum önemlidir. Kombilerde; kalorifer, sıcak su ve açma/kapama düğmesi bulunur. Düğmede veya elektronik kartta sorun olabilir. Bunun için arızayı yerinde görmemiz gerekir.
Merhaba, kombiyi yeni bağlattım. İlk bağlandığı sırada sıcak su sorunsuz bir şekilde aktı. Ancak birkaç saat sonra sıcak su gelmemeye başladı. Ekranda 6C arıza uyarısı verdi. Evdeki gaz bağlantısında herhangi bir sorun olmamasına rağmen neden bu uyarıyı veriyor olabilir?
Merhaba Sabahattin Bey… 6C arıza kodu cihaz kapandığı halde alevin algılanmaya devam ettiğini belirtir. Bu durum için bi servis yardımı almanızı öneriyoruz. Kombi bağlantısı yeni yapılmış bağlantı sorunu olmayabilir ancak cihazla alakalı bir sorun olabildiğinden servis çağırmalısınız.
Merhaba, airfel digifel kombim var. Anahtar ışıgı yandı resetledim. Ama resetleme esnasında uzun süre bastim ve 6C kodu verdi. Ama uzun süre bastığım için mi oldu bilmiyorum. Bir de sıcak su kullanırken musluğu kapatmama rağmen kombi yanmaya devam ediyor ve bir müddet sonra devreden çıkıyor. Normal mi? Teşekkürler.
Airfel kombim sürekli e4 hatası veriyor. Su seviyesi 1.5 barda ancak buna rağmen düzelmiyor. Rest yaptığımda ise e0 yazıp tekrar e4 yazıyor ne yapmalıyım?
Merhaba Hasan Bey… Kombinizde basınç hatası var. Ancak basınç değerin normali gösteriyor. Kombinizde ya göstergede yani manometrede sorun var yanlış basınç gösteriyor ya da basınç sondası arızalı basıncı ölçemiyor ve bu yüzden basınç arızası veriyor. Bu durumda kullanıcı olarak yapabileceğiniz işlem olmadığı için servis yardımı almalısınız.
selam Hocam benim kombimdede aynı sorun var. basınç sivici ters kontaklı kablo devresini ayırdım tam start alacakken tekrar aynı hataya düşüyor(E4).Resetledim,kapadım açtım fakat düzelmiyor.
Merhaba Musa Bey… Kombinizde ya basınç sensörü ya da bar göstergesi (manometre) sorunu var. Bu durum için servis yardımı almalısınız.
merhabalar. Airfel Duo kombi kullanıyorum. banyo da duşta sıcak suyu açtığımda kombiye en yakın petek mutfak olmak üzere tum petekler ateş gibi ısınıyor. tüm peteklere sıcak su gibiyor. en yuksek sıcaklıkta. sorun nedir acaba. teşekkurler.
Merhaba Umut Bey… Sıcak su kullanımında tüm petekler ısınıyorsa eğer üç yollu vana sıcak suyu kalorifere kaçırıyor olabilir ya da anakart arızası olabilir. Tabi yine de sorunu yerinde görüp incelemek gerekir. Bu yüzden servis yardımı almalısınız.
merhabalar airfel kombi kullanıyorum kombimden 2 gündür devam eden AF ER 01 arıza kodu veriyor ve kombiden petekler kapalı olmasına rağmen sıcak su geliyor ne deni ne olabilir ve kombinin altında 3 tane vana var ve 3 çizgili vanayı kapattım ekrandaki arıza şu anlık yanmıyor sizce devam eder mi sorun nedir.
Merhaba Koray Bey… Airfel kombilerde AF ayrı ER 01 ayrı arıza kodlarıdır. Biri hava akış sorunu diğeri gaz valfi besleme sorunudur. Kombide iki arıza kodu aynı anda belirmez ancak arka arkaya bu sorun yaşanıyor olabilir. Kombiden petekler kapalı olmasına rağmen sıcak su geliyor demişsiniz. Bu gayet normal bir durum. Kombiler sadece petekler açık olduğunda sıcak su vermez. Petekleri kapattığınızda da şofben gibi sıcak su görevi gerçekleştirir. Kombilerin altında genelde 4 boru bulunur ve bu 4 borudan sadece 2 tanesinde vana vardır. Biri su diğeri kalorifer tesisat vanasıdır. 3.vanayı tam olarak anlayamadık. Yaşadığınız arıza durumu için servis çağırmanızı öneririz. Firma olarak… Read more »
Kombide Kalorifer düğmesi kapalı olduğu halde devreye giriyor ve petekleri ısıtıyor
Merhaba Niyazi Bey… Kalorifer konumu kapalı olmasına karşın tüm petekler ısınıyorsa; üç yollu vana, kalorifer sensörü, anakart gibi parçalarda sorun olabilir. Ancak kombiye yakın bir iki petekte ısı oluyorsa bu bir sorun değildir, normaldir.
10 numaralı düğme işe yaradı, kombi çalıştı. Çok teşekkürler, sağ olun.
Merhaba Nil Hanım… Yardımcı olabildiysek ne mutlu bize. Değerli yorum ve görüşünüz için biz teşekkür ederiz.
Hocam merhaba,
Duo tip kombim musluk suyunu isıtirken, kaloriferi ısıtmıyordu. Resetledim ve ateşleme yaptı. Ancak daha sonra kendi başına tekrar durdu. Resetleyince tekrar çalışıyor. Sorun ne olabilir?
Merhaba Ozan Bey… Peteklerin ısınmaması birçok sebebe bağlıdır. Cihaz devreye girmeden devre dışı kalıyor. Anakart, pompa, eşanjör, sensör gibi daha birçok parçada sorun olabilir.
Merhaba doğalgazı 0konumuna getirdiğimiz halde daha çok çıktı 70 lere kadar çıktı inmiyor ne yapabiliriz
Merhaba Halis Bey… Doğalgaz derken petekleri kapatmaktan bahsediyorsunuz sanırım. Kapalı olduğu halde ısı 70°C lere kadar çıkıyorsa bu sensör arızası da olabilir, kart arızası da olabilir. Kullanıcı olarak bu aşamada yapabileceğiniz işlem olmadığı için servis yardımı almalısınız.
Merhaba Airfel condinense kombi kullanıyorum çalışma aralığı 45-55 derece arasiyken kombim 65derecede petekleri anca ısıtmaya başlıyor neden yapabir acab
Merhaba Ersin Bey… Tesisatta-filtrede bir tıkanıklık olabilir. Harici olarak kombide; eşanjör, sensör, kart, pompa gibi birçok parçayı da kontrol etmemiz gerekiyor.
Airfel kombim var AF arızası verdi ve R tuşuna bastığım halde kombi kendini sıfıfırlamıyor yani kombi kapanmıyor
Merhaba Aysun Hanım… Kombi hava akış hatası veriyor. Baca, fan, kart, prosestat gibi parçalarda arıza olabilir. Arızanın tespiti ve çözümü için bizlere 0850 811 88 22 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.
Airfel maestro kombi nasıl sifirlicam